Powered By Blogger

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Seitsemäs viikko Nuokkaribiilin matkassa.

Tiedän, että olen valittanut täällä blogissa sääolosuhteista enemmän, kuin laki sallii mutta mennyt viikko (13.7.-19.7.) oli ilmojen puolesta pohjanoteerauksen maailmanennätys. Jos jotain positiivista haluaa löytää, niin saimme treenata tavaroidemme purkua ja pakkausta ihan riittämiin. Jouduimme nimittäin "muutaman" kerran sateen yllättämiksi viime viikon aikana.
Iso kiitos vielä Pansion nuorisotalon henkilökunnalle, että jaksoivat meitä ja meidän sadevarikkokäyntejämme niin useasti :)

Autio tiistaipäivä Puolalanpuistossa.
Maanantai oli tarkoitus aloittaa Saarronniemen uimarannalta Ruissalosta. Paikalle päästyämme huomasimme, että itse rannalle on mahdotonta ajaa autolla, joten edessä olisi melkomoinen tavaroidenkantourakka. Toisaalta tämä roudaustempaus loppui heti alkuunsa, sillä Ruissaloon meitä seurasi komea kattaus tummia pilviä. Nämä pilvet ripottelivat sadekuuroja tasaiseen tahtiin, joten päädyimme viettämään valtaosan maanantaipäivästä Pansion nuokkarilla.

Kesäistä skeideilyä Veistämönaukiolla
Tiistai valkeni maanantaita aurinkoisempana, joten suuntasimme heti aamupäivällä Puolalanpuistoon. Hienosta ilmasta ja muutenkin otollisista olosuhteista huolimatta puisto huokui tyhjyyttään. Somemarkkinoinnista huolimatta emme nähneet Puolalanpuistossa ketään sen puolentoista tunnin aikana, kun olimme siellä asemoituneina.
Onneksi Nuokkaribiilin puhelin pärähti ja saimme tiedon, että meitä kaivattaisiin Veistämönaukion skeittirampeilla. Siellä vietimmekin sitten monta tuntia ja paikalle valui koko ajan enemmän ja enemmän porukkaa. Skeittilaudat rullasivat, punkki pauhasi ja porukka nautti kesäisestä päivästä, kunnes... Ukkoskuuro vesitti meiningin ja jouduimme pikapakkaamaan Nuokkaribiilin. Yritimme vielä löytää ihmisiä mm. koulujen pihoista mutta sade teki tehtävänsä ja piti ihmiset poissa ulkoa.

Amina ja Pansion hampparibuffet
Keskiviikkona starttasimme päivämme Kupittaanpuistosta. Noin kymmenen minuuttia tavaroiden esille laittamisesta alkoi, yllätys yllätys, sataa, joten kamat kasaan ja Pansioon pitelemään sadetta.
Sade taukosi ja meitä kaivattiin Hirvensalon skeittirampeilla. Päästyämme Hirvensaloon oli meitä vastassa kymmenkunta nuorta, jotka innosta puhkuen odottivat mm. sumopainikamojen testaamista.
No, auto parkkiin, ovet auki, sumomatto ulos ja järkyttävä ukkoskuuro alkoi. Kuuro laantui "normaaliksi" sateeksi ja sovimme paikalla olleiden nuorten kanssa, että otettaisiin uusi yritys seuraavana päivänä. Loppupäiväksi jälleen pitelemään sadetta Pansioon. Onneksi jotkut tähdet olivat kohdillaan ja Pansiossa oli iltapäivällä hampurilaisbuffet, saimme vähän lohtua sateenpiiskaamaan työpäiväämme.


Hauskaa Hirvensalossa ennen sadetta.
Torstaina yritimme onnistuneempaa toisintoa keskiviikon suunnitelmista. Päivän alkajaisiksi Kupittaanpuistoon, jossa vietimme (pääosin keskenämme) muutaman tunnin. Edellieltä päivältä sateen johdosta peruuntunut Hirvensaloreissu uusittiin torstaina puolenpäivän aikoihin ja nyt ilmojen haltiat olivat meille hivenen suosiollisempia. Saimme painitettua, skeittautettua, koripallotettua ja muutenkin viihdytettyä meitän Hirvensalossa kaivanneet ihmiset. No, tätä riemua kesti muutaman tunnin, jonka jälkeen (ette muuten ikinä arvaa) alkoi sataa. Siispä Pansioon hengailemaan. Heti sateen tauottua lähdimme kiertämään nuorten potentiaalisia ajanviettopaikkoja ja Pääskyvuoren koulun pihalla meitä lykästi. Koulun katoksen alla parikymmenpäinen nuorisojoukko potki kiviä maassa ja innostui välittömästi tarjoamistamme tekemisen mahdollisuuksista. Sumopuvut olivat kovassa käytössä, samoin kuin lähes kaikki Nuokkaribiilin pallot. Lopun päivää vietimmekin sitten Pääskyvuoren koulun pihalla.

 Perjantaista on turha sanoa mitään. Satoi välillä enemmän ja välillä vähemmän. Valtaosa päivästä kului, jälleen, Pansion nuokkarilla.

Positiiviseksi loppukaneetiksi todettakoon, että kun meistä riippumattomat syyt hankaloittavat työn tekemistä, kykenemme valjastamaan turhautumisesta syntyneen energiamme osittain myös johonkin hyödylliseen. Vai mitä sanotte siivotusta ja uudelleenjärjestellystä Nuokkaribiilistä? :)
Tässä näyssä silmä lepää :)

Parempia ilmoja odotellessa...

-Jyri / Nuokkaribiili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro terveisesi, jätä kommenttisi, esitä toiveesi. Sana on vapaa (mutta moderoitu) :D