Powered By Blogger

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Tilinteon hetki, eli Nuokkaribiilin viimeinen viikko sekä tiukkaa tilastollista faktaa.

Se oli siinä. Nuokkaribiilin ensimmäinen kesäkausi on nyt paketoituna. Kuluneet yksitoista viikkoa pitivät sisällään kylmyyttä, kuumuutta, hauskuutta, tylsyyttä, kiirettä, joutilaisuutta, harmautta, valoisuutta sekä lukemattoman määrän Kupittaan Citymarketin täytettyjä patonkeja (Nuokkaribiilin henkilökunta suosittelee varauksetta).

Tasapuolista vesisotaa Runosmäessä
Viimeisellä toimintaviikolla alkoi orastavan syksyn arki jo painaa päälle, joten suuri osa tuosta viikosta kului erilaisissa tulevan toimintakauden suunnittelukokouksissa ja -palavereissa. Kuitenkin saimme vielä osallistua muutamiin tapahtumiin.
Uutta ruiskukalustoa

Maanantaina (10.8.) Päivällä kävimme täydentämässä auton vesipyssyvalikoimaa ja testauttamassa ostoksiamme Runosmäen nuorisotalon asiakkailla. Illemmalla Nuokkaribiili oli mukana Turun etsivien nuorisotyöntekijöiden Olkkariryhmän kesänpäätösbileissä.  Iltaan mahtui paljon sumoilua, vesisotaa, syötävää ja juotavaa sekä ihanan lämmintä auringonvaloa.

Tiistaina (11.8.) Aamupäivän kokousmaratonin jälkeen Nuokkaribiili suuntasi Vanhalle Suurtorille käynnistämään Nuorten Turku Priden teemaviikkoa. Piknikillä oli mukana yllättävän paljon osallistujia ja vilaukselta näimme myös presidentti Tarja Halosen puolisoineen.

Pihajuhlintaa Vimmassa
Keskiviikko (12.8.) sujui muutaman kokouksen ja nuorisotalovierailun merkeissä. Moisiossa morotimme kouluihinsa jo palanneita opiskelijoita sekä teimme tuttavuutta meille täysin uusien, paikallisten nuorten kanssa.

Pridepiknikkailua
Torstai (13.8.) oli Nuokkaribiilin kesäkauden viimeinen toimintapäivä.  Koko päivä sujui valmistellessa ja toteutettaessa Turun Taidekolmioiden Nuorten Taiteiden Yö -graffititapahtumaa Veistämönaukiolla. Paikalla oli niin nuoria kutsuvierastaiteilijoita esittelemässä taitojaan kuin paljon eri ikäisiä nuoria (ja vähän vanhempiakin) kokeilemassa graffitimaalausta avoimelle Taidekolmion maalausseinälle. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, joten allekirjoittaneen oli helppo lompsia Veistämönaukiolta kesälomalleen (vihdoinkin!!!) kepein askelin ja iloisin mielin.


Ja koska olen myös tiukan faktan vankkumaton ystävä niin tässä hieman tilastotietoa Nuokkaribiiin kesäkaudesta 2015:


Toimintapäiviä: 52, välillä 30.4.-13.8.

Toukokuussa 3
Kesäkuussa 17
Heinäkuussa 23
Elokuussa 9

Toimintapaikkoja: 28

Tapahtumia, joissa Nuokkaribiili mukana: 15

Asiakkaita yhteensä: 1870
Toukokuussa 130
Kesäkuussa 510
Heinäkuussa 650
Elokuussa 580

Ennestään nuortenpalveluiden toiminnassa mukana olleita asiakkaita yhteensä: 700
Toukokuussa 40
Kesäkuussa 270
Heinäkuussa 300
Elokuussa 90

Ensimmäistä kertaa nuortenpalveluiden toimintaan osallistuvia asiakkaita yhteensä: 1170
Toukokuussa 90
Kesäkuussa 240
Heinäkuussa 350 
Elokuussa 490


Kulunut kesä on ollut ainutlaatuinen, monellakin tapaa. Antoisinta, ainakin itselleni, on ollut nähdä paljon uusia puolia niin Turusta kuin turkulaisista ja tiedostaa se, että Nuokkaribiilin kaltaiselle toiminnalle on valtava kysyntä.  Nuokkaribiili tulee jatkamaan toimintaansa satunnaisesti myös tulevan lukuvuoden aikana (seurailkaa blogia ja sometilejä niin tiedätte tarkemmin) mutta seuraava päivittäinen toimintakausi käynnistyy vasta kesäkuussa 2016. Siihen asti take care and adjö!

- Jyri / Nuokkaribiili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro terveisesi, jätä kommenttisi, esitä toiveesi. Sana on vapaa (mutta moderoitu) :D